in

Afgánští migranti zaútočili na americkou vojačku ve Fort Bliss

FBA potvrdilo, že dva evakuovaní Afgánci byli obviněni ze zločinů spáchaných během jejich pobytu na vojenské základně Fort Bliss. K obvinění došlo poté, co USA evakuovalo desítky tisíc lidí z Afghánistánu poté, co v srpnu převzal vládu nad zemí Taliban.

Připomínáme, že Bidenova administrativa předtím jednoznačně popírala, že by do USA importovala podezřelé osoby a tvrdila, že evakovaní jsou vždy pečlivě vybíráni, aby nedocházelo k ohrožení národní bezpečnosti USA.

Nejmenovaná členka americké armády byla údajně minulý týden přepadena malou skupinou afghánských evakuovaných na základně Fort Bliss v Novém Mexiku. Tam se už zavádí další bezpečnostní opatření, která zahrnují zvýšené zdravotní a bezpečnostní hlídky nebo dodatečné osvětlení, aby nedocházelo k podobným útokům.

Fort Bliss je jednou z osmi amerických vojenských základen, které slouží k ubytování až 50 000 afghánských uprchlíků, z nichž mnozí prchají ze své domovské země poté, co tam americká armáda ukončila 20letou válku a stáhla své síly. Desítky tisíc nově příchozích byly importováni jako součást unáhlené evakuačního akce z letiště v Kábulu minulý měsíc. Republikánští zákonodárci proti tomuto rozhodnutí dosti důrazně vystupovali.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Angela Merkel

52% Němců nebude Angela Merkel scházet