in

Vláda vyhazuje peníze občanů za byrokracii, nepřizpůsobivé, solární barony či politické neziskovky

Vláda vyhazuje peníze občanů za byrokracii, nepřizpůsobivé, solární barony či politické neziskovky. Přitom v těchto oblastech lze jasně ušetřit. V červnu tohoto roku dosáhla Vláda ANO a ČSSD doposud nejhoršího schodku státního rozpočtu v novodobé historii, a to ve výši 296 miliard korun. Jenom oproti loňskému roku je to propad o dalších 34 miliard korun. Vláda ANO a ČSSD nepostupuje v rámci výdajů státního rozpočtu péčí řádného hospodáře a neprovádí potřebné škrty ve zbytných mandatorních a provozních výdajích státu, na které hnutí SPD trvale upozorňuje, přičemž kategoricky odmítáme zvyšování daní.
Jsme názoru, že je v první řadě potřeba snížit provozní výdaje ministerstev a dalších ústředních orgánů státní správy, kde neskutečně vzrostla byrokracie. Státní rozpočet je potřeba podrobit rekonstrukci např. v oblastech plateb solárním baronům, předražených armádních nákupů, platbám politickým neziskovkám a zásadně omezit výplaty dávek v hmotné nouzi nepřizpůsobivým.
Pokud bude hnutí SPD po sněmovních volbách součástí vládní koalice, prosadíme v tomto duchu i zásadní změny ve struktuře a výdajích státního rozpočtu. Česká republika a slušný a pracující občan na 1. místě!
Autor: Tomio Okamura – SPD

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Polský Ústavní soud rozhodl, že polské právo je nadřazené právu Evropské unie

NALIJME SI ČISTÉHO VÍNA. HRAJE SE O NAŠI DUŠI…