in

27 migrantů zemřelo v Lamanšském průlivu při cestě do Anglie. BBC volá po otevření hranic.

migranti
Ilegální migranti

Podle francouzského ministra vnitra je mezi mrtvými jedna dívka a pět žen. K incidentu došlo včera večer v Lamanšském průlivu, když se převrhla loď s ilegálními migranty, kteří měli namířeno do Anglie. V souvislosti s tímto incidentem bylo zadrženo pět osob pro podezření z nelegálního převaděčství.

Jak francouská tak i anglická vláda prohlásili, že se jedná o obrovskou tragédii a v prvé řadě obvinili převaděčské gangy, které za vysoký poplatek slibili nevinným lidem Anglické El Dorado.

Francouský ministr vnitra Gérald Darmanin řekl francouzské rozhlasové stanici RTL, že pašeráci jsou zločinci, lidé, kteří využívají utrpení druhých, žen a dětí a za pár tisíc eur jim slibují El Dorado v Anglii.

Britské vysílací stanice BBC a Sky News nyní nedělají nic jiného než dokola vysílají zprávy o tomto incidentu ve snaze bagatelizovat, normalizovat  a ospravedlňovat nelegální migraci do Anglie. Podle nich by měla Velká Británie znovu otevřít hranice, aby se nelegální migranti mohli dostávat do země legální cestou a tím by nedocházelo ke zbytečným ztrátám lidských životů v Lamanšském průplavu. Podle nich to jsou nakonec skoro všechno chudáci, kteří utíkají před válkami, terorem a smrtí ze svých zemí.

Autor: Tomek Bína

Podpořte nás a sdílejte naše články. 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Polský vs Anglický přístup v řešení nelegální migrace

korona komando

Část Německa už zavedla úplný zákaz vycházení pro neočkované. Kdy s podobným nápadem přijde koalice „pravdy a lásky“?