in

Amerika se bojí možné války s Ruskem kvůli Ukrajině

V hypotetickém konfliktu s Ruskem o Ukrajinu Americe hrozí obrovské ztráty, upozornila důstojnice americké vojenské rozvědky ve výslužbě Rebecca Kofflerová, informuje agentura „RIA Novosti“.

„USA by utrpěly katastrofální ztráty ve válce s jadernou mocností jako je Rusko. Takovou válku by nebylo možné vyhrát a stálo by to množství životů amerických občanů,“ cituje americkou důstojnici „Fox News“.

Podle jejího názoru se Rusko v rámci sebeobrany může uchýlit k preventivní reakci tím, že na území USA způsobí ničivé vesmírné a kybernetické útoky. Nedávnými testy protisatelitních raket Moskva prokázala svou schopnost sestřelit americké satelity.

Jakmile dojde k prvnímu úderu, ve světě může začít jaderná válka a americká energetická infrastruktura bude ohrožena, varovala Kofflerová. Také připomněla, že nikdo nedokázal porazit Rusko na jeho území.

„Stačí se zeptat Napoleona, Hitlera a Švédů, jejichž armáda byla poražena ruskými jednotkami pod velením Petra I. v roce 1709. Patří tedy Ukrajina mezi životně důležité bezpečnostní zájmy USA? Závisí bezpečnost, územní celistvost a dlouhodobé přežití Spojených států nějak na Ukrajině? V obou případech je odpověď jednoznačné ne,“ dodala Kofflerová.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Migrační krize: Pašerák migrantů už potřetí deportován z Velké Británie

Rusko potřebuje pár hodin, aby zničilo Ukrajinu – říká expert