in

Na demokracii zvysoka kašleme!

SPD Tomio Okamury získala ve volbách 2021 20 poslaneckých mandátů, volilo ji 513 910 voličů, což představuje 9,56% všech ve volbách odevzdaných hlasů, čímž se SPD v soutěži všech našich politických stran umístila na pátém místě a dosáhla lepšího výsledku než např. v pořadí šestá TOP 09 (14 poslaneckých mandátů), či v pořadí sedmí Piráti ( čtyři poslanecké mandáty).

S tímto výsledkem a s více než půmilionovým získem hlasů tak SPD získala zcela zasloužené právo na obsazení jednoho ze šesti křesel místopředsedů Poslanecké sněmovny, ale poslanci koalice SPOLU společně s koalicí PirSTANu, kteří v nové Poslanecké sněmovně vytvořili nerozbornou většinu, rozhodli jinak. A totiž tak, že volby, nevolby a demokracie nedemokracie, křeslo místopředsedy Poslanecké sněmovny pro nikoho z SPD nebude. BUDE pro poslankyni Richterovou z Pirátů (čtyři poslanecké mandáty), ale NEBUDE pro nikoho z SPD (20 poslaneckých mandátů). Čímž vyslovili svůj soud o tom, že voličské hlasy pro Piráty jsou pětkrát cennější než hlasy pro SPD, a čímž současně udělali kříž nad demokracií, která jak známo hlásá, že hlasy všech občanů v demokratických volbách jsou si a musí si být rovny.

Pro koaliční pětku to však, jak vidno, neplatí. A jak svůj postoj, kterým není ničím jiným, než otevřeným pohrdáním nejpodstatnějším principem demokracie, zdůvodňují?

Inu takto: Místopředsedové Poslanecké sněmovny vyjíždějí často do ciziny a jak by prý vypadalo, kdyby se v západní zemi, vedle našich skalních příznivců západní politiky objevil též poslanec SPD, čili strany, která se vyslovuje proti NATO i EU a chce o naší další příslušnosti k těmto organizacím dokonce uspořádat jakési referendum.

Takže nikdo takový z nás Čechů se v rámci politických jednání nesmí na Západě objevit, musíme tam působit jako národ ze všech národů Západu nejoddanější, nejposlušnější a nejdisciplinovanější, čili řečeno jinak: je naší nejsvětější povinností vysílat na Západ nikoli to, co naši republiku skutečně reprezentuje, ale jsme povinni vysílat tam naši Potěmkinovu vesnici. Tzn. zfalšovaný a nikoli věrný obraz toho, co náš národ jako celek chce a oč usiluje.

Faleš, nejubožejší předstírání něčeho, co není, a pohrdání demokracií je tedy tím, s čím naše nová poslanecká většina zahajuje, a jak už své pappenheimské známe, nemůžeme od ní čekat nic lepšího ani v budoucnu.

Autor: Lubomír Man
Zdroj: zvedavec.org

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

USA dál zpochybňují suverenitu Ruska v Černém moři

Klimatickou stravu podávanou na konferenci v Glasgowě by se u nás styděl prodávat i Agrofert