in

Polský vs Anglický přístup v řešení nelegální migrace

Zatímco Poláci brání svou hranici a hranici Evropy přesně tak jak se má a okamžitě vrací zpátky každého, kdo se nezákonně dostane na jejich území, Angličané se tomu zuby nechty brání. Proč?

Nad tím zůstává zdravý rozum stát. Země která se potýká s obrovskou kriminalitou a terorizmem stále svým vítačským přístupem vábí nelegální ekonomické migranty a kriminálníky. I když je pravda, že Briti už zdaleka nefigurují na předních místech evropských zemí, kam se vetřelci nejraději hrnou. Pojďme si říct, jak nelegální migrace do Anglie funguje? Zaprvé Anglie má dohodu s Francií, že ta bude své břehy chránit a branit nelegálům před vyplouváním na moře směr Velká Británie. Angličané za to platí Francouzům obrovské peníze v řádu desítek milionů eur, ale ti se k tomu moc nemají, respektive vůbec. Existují videa, kde angličtí novináři natáčí skupinu asi 40 ilegálních migrantů jak kračí s člunem ke břehu a vyplouvají do 20 mil vzdálené Anglie, zatímco opodál stojí skupinka francouských policistů a vše v klidu sledují. Když se jich přítomní a vše natáčející angličtí novináři ptali, proč nezasahují, dostalo se jim nádherné odpovědi. Jich je 40 a nás necelých deset. Jsou v přesile.

Britská ministryně vnitra Priti Patel nařídila britské námořní stráži, aby migranty už na moři vracela zpátky směr Francie, ale tohle její podřízení odmítají dělat z humanitárních a lidských důvodů. Takže britská námořní stráž ve většině případů vyloví migranty na moři a bezpečně dopraví na anglické břehy. V praxi to funguje stejně jako ve Středozemním moři s tím rozdílem, že tam se o bezpečnou dopravu do Evropy postarají zpravidla neziskové organizace financované státy Evropské Unie a Evropskou Unií.

Tohle všechno nelegální migranti vědí. Vědí, že jakmile se dostanou na moře, mají téměř vyhráno, protože nebudou vráceni. S největší pravděpodobností si jich všimne bezplatná taxi služba britského námořnictva podporovaná ze vzduchu vrtulníky, které nad Lamanšským průlivem nepřetržitě slídí a společně se postarají o jejich bezpoblémový transport na souš. Nepotřebují k tomu žadné doklady, vůbec nic. Migranti je už pro jistotu předtím vyhazují. Tím celý proces dopravy končí.

Pak následuje další scénář, se kterým jsou ilegální migranti obeznámeni dávno před jejich cestou. Budou pak automaticky přemístěni do 4hvězdičkových hotelů, který jsou poté automaticky uzavřeny pro veřejnost, kde pobývají do té doby, než pro ně ministerstvo vnitra najde vhodné ubytování. Samozřejmě mají všechno zadarmo, ubytování, stravu, praktického i zubního lékaře. Dostávají dokonce každý týden kapesné. Vše financují daňový poplatníci ze svých peněz. Britská vláda se tyhle fakta snažila dlouhou dobu zatajovat před veřejností, ale v dnešní době to ví už skoro každý Brit.

Co byste poradili Britům vy, jak by měli řešit problém s nelegální migrací?

(Videa) Takto řeší nelegální migraci Britové aneb bezplatná taxislužba britského námořnictva v akci…

Autor: Tomek Bína

Podpořte nás a sdílejte naše články. 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Priti Patel

Do Evropy stále proudí davy nelegálních migrantů

migranti

27 migrantů zemřelo v Lamanšském průlivu při cestě do Anglie. BBC volá po otevření hranic.