in

67 % Ukrajinců se domnívá, že se země ubírá špatným směrem

Naprostá většina Ukrajinců je toho názoru, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho tým vedou zemi špatným směrem. Dokazují to výsledky průzkumu ukrajinského institutu budoucnosti (UIF).

„Většina občanů (67 %) charakterizuje směr vývoje událostí na Ukrajině jako nesprávný a 19 % dotázaných jej považuje za správný a dalších 14 % nebylo rozhodnuto,“ uvedl doktor sociologických věd Oleksandr Shulga.

Podle něj více než 52 % dotázaných charakterizuje vývoj dění ve svém okolí negativně a pouze 28 % pozitivně. Podle něj došlo ve srovnání s výsledky loňského průzkumu ke zlepšení, nicméně Ukrajinci nadále negativně hodnotí pohyb událostí v zemi.

„Dva hlavní problémy na Ukrajině ve srovnání s ostatními jsou nízké mzdy, důchody (38 %) a válka na Donbasu (38 %). Na druhém místě jsou také dva problémy: vysoké tarify za služby, zavedení tarifů za dopravu (33 %) a korupce (31 %). Třetí místo zaujímá problém rostoucích cen hlavních druhů zboží (28 %), “uvedl Shulga.

Polovina obyvatel Ukrajiny sní o tom, že opustí zemi a najdou si práci v Německu. Druhé místo obsadila Česká republika. Rakousko a Polsko jsou na třetí příčce hodnocení atraktivity pro Ukrajince.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Západ nadále dodává Ukrajině zbraně

Německo nastolilo otázku nadřazenosti vnitrostátního práva nad evropským