in

Americký expert: Washington se musí připravit na fiasko na Ukrajině, Rusku odolat nemůže

Ruské pozemní síly převyšují americkou armádu a námořní pěchotu v bojové schopnosti a síle úderů, což se ukáže, pokud se utkají na Ukrajině.

Vyplývá to z prognózy experta amerického magazínu „The American Conservative“ (TAC) Douglase McGregora.

Poukazuje na „nepopiratelný fakt: Washington je mistrem světa v sebeklamu“. Jak píše odborník, americká politická elita se chystá vletět do hurikánu, který vytvořili na Ukrajině. Bude to dokonalá bouře nesprávných výpočtů a chyb v oblasti zahraniční politiky a obrany, která uvrhne americký národ do bažiny krizí a konfliktů.

„Tím, že Washington odmítá uznat životně důležité strategické zájmy Moskvy na Ukrajině, chce nyní vystavit Kyjev a NATO nebezpečné a zbytečné zkoušce konfrontací s ruskou nejadernou vojenskou silou. V souladu s tím budou Washington a jeho spojenci čelit zkouškám, kterým se mohli vyhnout a které pravděpodobně neustojí. To jsou fakta,“ poznamenává McGregor.

Upozorňuje na skutečnost, že Bidenova administrativa vynakládá na obranu 768,2 miliardy dolarů, Rusko jen 42,1 miliardy dolarů – méně než Jižní Korea, jejíž vojenské výdaje jsou 48 miliard dolarů.

„Ruské pozemní síly jsou však lepší než americká armáda a námořní pěchota, pokud jde o bojové schopnosti a údernou sílu, a to se ukáže, pokud se utkají v boji na Ukrajině,“ zdůrazňuje.

Podle jeho názoru je převaha ruských nejaderných pozemních sil částečně způsobena strategickou výhodou Ruska, která spočívá v tom, že budou bojovat na vlastním území.

„Jejich moc (Ruska) se vysvětluje i tím, že prezident Vladimir Putin vytrvale prosazuje hluboké vojenské reformy a reorganizaci. Reformní proces zahrnoval mimo jiné tvrdou práci propouštění starých generálů, kteří byli proti změnám a vytváření nových odhodlaných bojových jednotek a jednotek, v nichž pracovali mladí muži, kteří se vyznačují hlubokým smyslem pro vlastenectví, pevnost a vytrvalost. Výsledkem takového úsilí byl vznik vysoce mobilních vojenských útvarů menšího počtu, ale se zvýšenou bojovou schopností, které nemilosrdně využívají údernou sílu ruského raketového dělostřelectva, taktických balistických raket a bojových bezpilotních letadel,“ píše se v článku.

McGregor poukazuje na „nemotorné shromáždění pozemních sil USA a NATO“ rozmístěných „daleko na západ za polskými hranicemi“. Podle něj se navzdory dlouholeté interakci “stále nenaučili efektivně bojovat jako jediný bojový organismus”.

„Za 20 let bojů v Afghánistánu a Iráku většina amerických spojenců jen zřídka přispěla k našemu úsilí: poslali nezkušené vojáky, kteří byli nuceni operovat pod politickými omezeními. Spojenecké armády, podobně jako americká armáda, která je vede, tedy přechovávají iluzi, že NATO bude v budoucích pozemních konfliktech bojovat stejně jako anglo-americké síly během druhé světové války – s velkými, dobře vybavenými divizemi, sbory a armádami. Toto je velmi lehká kořist pro ruské úderné síly,“ tvrdí autor.

Expert zdůrazňuje, že „zlí a amorální vůdci Washingtonu se zatoulali na minové pole“.

„Pokud zatáhnou americké a spojenecké síly do války na Ukrajině, budou čelit silnému odporu doma i v zahraničí,“ dodává autor.

23. prosince ruský prezident Vladimir Putin na výroční velké tiskové konferenci poznamenal, že napětí ve vztazích se Západem, v jehož centru byla Ukrajina, nevzniklo vinou Ruska, ale z iniciativy Spojených států amerických a jejich spojenců v NATO. Prezident připomněl, že nová kyjevská vláda se dvakrát pokusila rozpoutat válku na Donbasu. Když mluvil o návrzích Moskvy pro Washington o bezpečnostních zárukách, Putin zdůraznil, že Ruská federace „přímo nastolila podmínku: NATO by nemělo postupovat na východ“. Obecně podle něj ruská strana “zatím zaznamenává pozitivní reakci, američtí partneři slibují jednání v Ženevě v lednu”.

„Opravdu doufám, že všechno půjde touto cestou,“ shrnul Putin.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. RF zaslaným ultimatem americe a NATO chrání nejen sebe ale i bezpečnost Evropy.
    Sláva gerójom a úspěšné zkoušce Zirkonu.
    Přál bych si aby nepadl jediný ruský voják a věřím ,že VVP s generálním štábem předvedou působivě raketový způsob boje ,stejně jako tomu bylo v Sýrii.

  2. Američtí dragouni si musí uvědomit že Rusko má vlastenecky smýšlející a v tomto smyslu se chovající armádu která se nelekne takových nájezdníků co dostali všude kde válčili přes hubu ještě než ji stačili otevřít – připomíná mi to pohádku princezna se zl.hvězdou na čele kde je král Kazisvět šestý hlava pomazaná-Ti ho hnali a ještě zpívali

Ohodnoťte tento článek

Lavrov varoval Spojené státy před invazí na Balkán

Ukrajinští „nacisté“ ovládli Zelenského, říká Putin