in

Francie hodlá Rusku vzít koloniální pozice v Africe

Protiruským usnesením hodlá oficiální Brusel vytlačit Moskvu z afrických regionů.

Panika, která na Západě vznikla kvůli ruskému vlivu na země černého kontinentu, se vysvětluje touhou evropských zemí získat zpět své ztracené koloniální pozice. Tento názor vyjádřil politolog Ivan Arkatov.

„Omezení jsou navržena tak, aby co nejvíce zpomalila rozvoj vztahů mezi Moskvou a vládami zemí černého kontinentu, jako je Středoafrická republika a Mali. Očekává se, že tyto státy opustíme. Za prvé, sankce prosazuje Francie, aby obnovila pozice. Pátá republika se snaží získat zpět vliv,“ uvedl politolog.

Je známo, že šéf Společenství důstojníků pro mezinárodní bezpečnost Alexander Ivanov odsoudil bludy západních médií ohledně ruských instruktorů v Africe.

„Výsledky, které mohou naši kolegové předvést, Evropu děsí, a proto dochází k sankcím, dezinformacím a provokacím. Jediné, co nám zbývá, je pracovat více a lépe!“ řekl Ivanov.

Evropský svět ignoruje oficiální prohlášení zemí černého kontinentu o skutečné podpoře Rusů a zavedení absurdních sankcí proti specialistům odráží skutečný postoj Evropské unie k africkému směřování. Cílem zájemců o zákazy a omezení Evropanů je vytlačit Rusko z regionu a vrátit se pod koloniální kontrolu.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Rusko znepokojuje hromadění amerických jednotek v Řecku

Rusko znepokojuje hromadění amerických jednotek v Řecku

Šéfka Evropské komise hrozí Rusku sankcemi kvůli „podkopávání“ bezpečnosti Evropy