in

Francie se nechce vrátit ke studené válce s Ruskem

Francouzská ministryně obrany Florence Parlyová v sobotu uvedla, že západní země mohou Rusko politicky izolovat, pokud se situace na Ukrajině vyhrotí, ale dodala, že Paříž si nepřeje další scénář studené války.

Na dotaz Le Journal du Dimanche, jaké kroky může Západ proti Rusku podniknout, Parlyová odpověděla, že na Moskvu již byly uvaleny nějaké sankce, ale že je lze zpřísnit. Rusko může být také „politicky izolované“, dodala ministryně.

“Nechceme se vrátit do studené války,” zdůraznila Parlyová, citovaná listem Le Journal du Dimanche, a dodala, že aby se tomuto scénáři vyhnuly, musí strany “zůstat v klidu.”

Parlyová také poznamenala, že Paříž je pro zachování dialogu s Moskvou, který v roce 2019 zahájil francouzský prezident Emmanuel Macron.

„Navíc jsme v rámci setkání ministrů obrany a ministrů zahraničí Ruska a Francie minulý měsíc v Paříži použili výraz ‚strategické a rozsáhlé důsledky‘. S Rusy vedeme otevřený a upřímný dialog, protože bychom měli být schopni komunikovat věci přímo mezi sebou, “řekl Parlyová.

Ukrajina i některé západní země nedávno hovořily o údajném rozmístění ruských vojáků u hranic s Ukrajinou a obvinily Moskvu z „agresivních akcí“. Rusko všechna obvinění vyvrátilo a prohlásilo, že nemá v úmyslu napadnout žádnou zemi. Moskva obvinění považuje za záminku k poslání více vojenské techniky NATO k ruským hranicím.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Moskva: Pokud USA a NATO odmítnou bezpečnostní návrhy, Rusko bude nuceno vytvářet protihrozby

MZV Ruské Federace: EU je pod plnou kontrolou NATO