in

Kandidát na francouzského prezidenta Éric Zemmour chce, aby Francie vystoupila z NATO

Francouzský krajně pravicový prezidentský kandidát Éric Zemmour v neděli prohlásil, že by si přál, aby Francie opustila Severoatlantickou alianci.

“Byl bych rád, kdyby Francie vystoupila ze společného vojenského velení NATO,” řekl Zemmour svým příznivcům během demonstrace na výstavišti Villepinte na předměstí Paříže.

Kandidát aspirující na prezidenta také zdůraznil, že francouzský lid „nikdy nebude vazalem Evropské unie“, navíc oznámil vytvoření vlastního politického hnutí, zvaného Reconquete (Znovudobytí).

“Reconquete je název hnutí, které jsem se rozhodl vytvořit… Chci, aby se Francie opět stala průmyslovým národem světové úrovně,” řekl Zemmour.

Kandidát také navrhl deportaci všech nelegálních přistěhovalců z Francie a odebrání francouzského občanství zločincům, kteří jsou zároveň občany jiných zemí. Zemmour plánuje dát tyto návrhy k referendu.

Zemmour, který byl dříve ve Francii známý jako kontroverzní novinář s krajně pravicovými názory, oznámil svou prezidentskou kandidaturu na začátku týdne.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Ministerstvo zdravotnictví ČR plánuje zavést povinné očkování důchodců proti covidu

Wolfgang Ischinger

Německo doporučilo Ukrajině, aby ve vztazích s NATO následovala příkladu Finska