in

Kedmi vyzval Kyjev, aby opustil myšlenku zahájení ofenzivy na lidové republiky Luhanska a Doněcka

Izraelský vojenský expert Jakov Kedmi varoval, že Ukrajina by neměla ani pomýšlet na rozsáhlý útok na republiky Donbasu.

V ITON-TV bývalý šéf izraelské speciální služby „Nativ“ řekl, že by to vedlo ke katastrofě. Situaci přitom bude plně podporovat NATO, uvádí portál PolitExpert.

Kedmi zdůraznil, že Ukrajina by neměla naslouchat „partnerům“ z USA a Evropy, kterým je budoucnost země ukradená. Jakmile bude ukrajinská armáda poražena, NATO a EU se obrátí zády ke Kyjevu. Moskva přitom bude muset bránit republiky Donbasu, které jsou nyní domovem občanů Ruské federace. Jednoduše je nemůže nechat v nesnázích.

Expert upozornil na fakt, že Evropa ani Spojené státy nepošlou své vojáky na Ukrajinu, aby zemřeli za bezmocný kyjevský režim. Kyjev by se proto měl před vyhrožováním Rusku a Donbasu zamyslet nad tím, zda bude moci svá hlasitá prohlášení skutečně zrealizovat.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Izraelci byli vždy chytrý národ. Uvidíme co dojedná dr. Alzheimer s Putinem. Pokud bude trvat na tom, že Ukrajina bude v NATO, a us rakety 6 minut od Moskvy, ani bych se nedivil, kdyby byla za týden Ukrajina Ruskou gubernií. Nebo umístí RF recipročně svoje rakety 6 minut od Washingtonu.

Ohodnoťte tento článek

Valentina Matvienko

Rusko se drží svých národních hodnot a nedovolí, aby mu byly vnucovány jiné

Šmyhal oznámil novou etapu spolupráce mezi Ukrajinou a NATO