in

Německé ministerstvo zdravotnictví varovalo před začátkem páté vlny pandemie

Německý ministr zdravotnictví Karl Lauterbach varoval před začátkem páté vlny koronavirové infekce kvůli aktivnímu šíření omikronového kmene COVID-19, uvádí DW.

„Musíme se připravit na výzvu, kterou jsme v podobné podobě ještě neměli. Tato mutace viru je ve svém účinku mírnější než jiné varianty. V tomto ohledu může úmrtnost na COVID-19 zůstat po dobu dvou až tří týdnů relativně nízká, “uvedl ministr na tiskové konferenci v Hannoveru.

Postupem času, řekl, nárůst počtu nakažených „zničí tuto výhodu. Lauterbach zdůraznil, že obtíže páté vlny koronavirové infekce jsou prostě nevyhnutelné. Ministr také vyzval cestující, aby častěji absolvovali testy nebo dokonce nadcházející vánoční a novoroční svátky strávili doma.

Připomeňme, že kvůli velkému počtu případů COVID-19 v Německu existují pravidla zakazující neočkovaným lidem navštěvovat restaurace a nákupní centra. Bývalá německá kancléřka Angela Merkelová během své poslední výzvy k obyvatelům Německa vyzvala občany, aby byli očkováni „jakýmikoli dostupnými léky“.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Ukrajina žádá Spojené státy o systémy protivzdušné obrany

Anatolij Antonov

Migrační krize na hranicích Běloruska je vina Západu