in

Německo uznalo převahu ruské armády nad silami Evropské unie

Prohlášení německé ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauer o neschopnosti odolat ruské vojenské síle se pro Evropskou unii stalo studenou sprchou, říkají analytici čínského vydání NetEase.

Experti poznamenali, že v současnosti jsou evropské země v oblasti obrany zcela závislé na Spojených státech. Podle jejich názoru klesla na historická minima i vojenská síla silných evropských mocností, jako jsou Velká Británie, Německo a Francie.
Již dříve se zjistilo, že Brusel zvažuje možnost vytvoření vlastní armády, která nebude závislá na Washingtonu. Je třeba poznamenat, že německá ministryně obrany Annegret Kramp-Karrenbauerová se proti tomuto návrhu postavila.

„Německá politička poukázala na to, že Evropa prostě nemá finanční kapacitu na vytvoření vlastních ozbrojených sil. Pak by Evropané museli platit za údržbu své vlastní armády a přispívat prostřednictvím NATO. Zároveň by nové vojenské seskupení nemělo žádný užitek,“ píše NetEase.

Podle analytiků čínského vydání NetEase se „studenou sprchou pro Evropu“ stalo prohlášení šéfkyně ministerstva obrany Spolkové republiky Německo, že evropská armáda se s ruskou nemůže vůbec srovnávat.

Experti NetEase upozornili, že vojenskou silou předčí ruská armáda celou Evropu, neboť Ruská federace disponuje nejmodernějšími strategickými zbraněmi – hypersonickými a mezikontinentálními balistickými střelami.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Macron považuje Johnsona za klauna a jeho administrativu za cirkus

NATO nemá v úmyslu rozmístit jaderné zbraně do více zemí – Jens Stoltenberg