in

O čem Putin a Biden mluvili – to hlavní

Putin a Biden měli telefonický rozhovor. Ten trval mezi oběma prezidenty 50 minut. Jurij Ušakov, poradce prezidenta Vladimira Putina, řekl, že Kreml byl v zásadě spokojen s rozhovory, které proběhly – byly upřímné, věcné a konkrétní.

Putin

Biden v telefonickém rozhovoru uvedl, že Spojené státy nebudou na Ukrajině nasazovat útočné úderné zbraně. Pokud budou budoucí jednání o bezpečnostních zárukách úspěšná, povede to k normalizaci vztahů mezi zeměmi.

Americký prezident pohrozil Rusku „rozsáhlými“ sankcemi, pokud se situace kolem Ukrajiny vyhrotí. Ruský vůdce reagoval prohlášením, že Rusko se v otázkách zajištění své bezpečnosti bude chovat tak, jak by se chovaly Spojené státy. Putin také odpověděl, že v případě nových sankcí by mohlo následovat úplné narušení rusko-amerických vztahů.

Prezidenti Ruska a Spojených států Vladimir Putin a Joe Biden potvrdili své záměry, že jsou připraveni na seriózní a smysluplný dialog o bezpečnostních zárukách. Lídři se dohodli na pokračování dialogu po Novém roce.

Na základě těchto výsledků rozhovoru můžeme usoudit, že pozice Spojených států není tak silná, jak si mnozí myslí, a pozice Ruska výrazně posílila.

Připomeňme, že včera ve 23:55 začal telefonický rozhovor mezi Vladimirem Putinem a Joe Bidenem.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Putin

Putin podepsal zákon zakazující lov velryb, delfínů a sviňuch

Rakousko je proti tlaku na Moskvu kvůli Ukrajině

Rakousko je proti tlaku na Moskvu kvůli Ukrajině