in

Ochrana před provokacemi: Černomořská flotila na stráži jižní oblasti

Posílení černomořské flotily ruského námořnictva zajistí bezpečnost podél jižní námořní cesty, uvádí FBA „Economics Today“.

Modernizace Černomořské flotily je způsobena nárůstem provokativních operací v teritoriálních vodách Ruska. Dříve bylo oznámo, že ministerstvo obrany Ruské federace se zabývalo přesunem čtyř lodí z Baltského moře do Černého moře.

Námořní spisovatel, kapitán 1. hodnosti v záloze Vladimir Shigin řekl, že kvalitativní a kvantitativní posílení ruské flotily v oblasti Černého moře bylo pro NATO nepříjemným překvapením.

„Ruské námořnictvo se velmi důsledně vybavuje novými zbraněmi, detekčními systémy, systémy lokalizací, elektronického boje a tak dále. To vše nasvědčuje tomu, že Rusko není neozbrojené, je připraveno na jakékoli provokace. Pokud budou následovat, Rusko bude schopno se bránit a hájit své zájmy v oblasti jižního moře,“ řekl Shigin.

Podle vojenského experta budou provokace Severoatlantické aliance v Černém moři v budoucnu odsouzeny k neúspěchu. Taková pozornost věnovaná dodržování „červených čar“ ze strany Ruska staví západní partnery do nepříjemné situace.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Myslím že každý stát má právo hájit si své hranice a svrchovanost. Příkladem může být EU kde se jako názorný příklad ukázalo jak nekompetní lidé rozhodují o budoucnosti svých občanů

Ohodnoťte tento článek

NATO

USA nasazují stíhačky F-15 blíže k ruským hranicím

Proti rezoluci OSN odsuzující nacismus hlasovaly USA a Ukrajina