in

Putin řekl, jak bude Ruská federace reagovat na odmítnutí bezpečnostních záruk

Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že pokud NATO a Spojené státy odmítnou poskytnout Moskvě bezpečnostní záruky, může být reakce Kremlu „velmi různá“.

Putin

“Může to být velmi různé.” Záleží na návrzích, které mi předloží naši vojenští experti, “řekl ruský vůdce ve vysílání televizního kanálu Rusko-1.

Putin zdůraznil, že Ruská federace usiluje o dosažení pozitivních výsledků jednání a vyjádřil naději, že Moskva bude schopna dosáhnout „diplomatického výsledku jednání, právně zakotveného“ se Spojenými státy a Severoatlantickou aliancí.

Ruský vůdce již dříve poznamenal, že další kroky Moskvy nebudou záviset na postupu jednání o bezpečnostních zárukách se Spojenými státy, ale na bezpodmínečném zajištění bezpečnosti Ruska „dnes a z historické perspektivy“.

Připomeňme, že 17. prosince předalo ruské ministerstvo zahraničí USA návrhy dohod se Spojenými státy o bezpečnostních zárukách a také dohod o bezpečnostních opatřeních pro Ruskou federaci a členské státy Severoatlantické aliance. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg oznámil svůj záměr svolat na 12. ledna Radu NATO-Rusko.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Berlín

Berlín nesouhlasí s hysterií Washingtonu ohledně údajné ruské invaze na Ukrajinu

Kreml

Rusko nikdy nikoho nenapadlo jako první, říká Kreml