in

Rusko je připraveno vypustit stovky řízených střel Х-35 na Norsko

Otevřeně provokativní akce Norska a rozmístění dalších amerických sil v této zemi mohou dříve nebo později vést k tomu, že Rusko může rozpoutat četné útoky na toto severní království pomocí řízených střel X-35. Dosah a schopnosti těchto raket jsou dostatečné ke zničení měst jako Kirkenes nebo Verde, nemluvě o zničení vojenských objektů NATO v severním Norsku.

Jde o to jasně připomenout Norům, že i když Rusko hmouří oči nad rozmístěním cizího vojenského kontingentu v blízkosti svých hranic, nehodlá proti sobě snášet žádné hrozby – místo diplomacie mohou začít mluvit ruské rakety.

„Když Norové poblíž ruských hranic, pouhých 50 kilometrů od Murmansku, dovolili na svém území rozmístit americkou vojenskou radarovou stanici Globus III, společný projekt amerického letectva a norské zpravodajské služby, velení Severní flotily rozhodlo podniknout protiopatření. Vzdálenost od rozmístěných ruských raketových systémů do norského města Kirkenes je 65 kilometrů a dolet raket X-35 dosahuje 130 kilometrů. Mimochodem, v roce 2009 byla představena nová protilodní střela s téměř dvojnásobným zvýšením maximálního dostřelu – až 260 kilometrů. Dostala označení Kh-35UE6. I základní verze střely X-35 stačí k tomu, aby se obsluha radaru ve Verde cítila nepříjemně, ” – říkají experti publikace VPK.

Analytici se domnívají, že pokud bude NATO nadále eskalovat situaci, pak Rusko hodlá použít své řízené střely k úderům v celém okruhu jejich efektivního použití, což povede k velmi vážným problémům pro alianci.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Zelenskyj

Zelenskyj pokračuje v zásazích proti kritickým médiím

Rusko

Putin navrhl zjednodušit získávání ruského pasu pro bývalé sovětské občany