in

„Rusko v lednu zaútočí na Ukrajinu“ – rozvědka USA

Spojené státy uvedly, že Rusko připravuje ofenzivu proti Ukrajině v prvních týdnech roku 2022, uvádí agentura Associated Press s odkazem na zdroj z administrativy prezidenta Joe Bidena.

Rusko se podle nich připravuje nasadit na hranici s Ukrajinou až 175 000 vojáků, z nichž polovina je již na příslušných místech.

Zdroj z americké administrativy také řekl médiím o „plánech“ Moskvy vyslat do pohraničních oblastí asi 100 praporových taktických skupin spolu s obrněnými vozidly, dělostřelectvem a nezbytným vybavením.

Připomeňme si, že v poslední době situaci eskalují západní média, která tvrdí, že Rusko údajně připravuje invazi na Ukrajinu. Kreml opakovaně prohlásil, že Moskva žádný „útok“ nechystá.

V Kyjevě zase tyto informace nejprve popírali a uvedli, že nezaznamenali hromadění ruských jednotek na hranici, ale poté také začali varovat před „plánovaným útokem“.

Již dříve ukrajinský ministr obrany Alexej Reznikov řekl, že na hranici Ukrajiny s Ruskem se nachází 94.3 tisíc ruských vojáků, které lze využít k eskalaci, a informoval o tom, jak plánují „bojovat proti ruské agresi“.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Polsko pozvalo maďarskou a českou armádu na hranici s Běloruskem

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová

NATO a ministerstvo zahraničí USA porušují mezinárodní právo – říká Zacharovová