in

Rusko zničilo největší základnu zahraničních PMC v Sýrii

Největší základna zahraničních žoldáků v Sýrii byla zničena ničivými útoky ruských vzdušných a kosmických sil.

Provokace ze strany zahraničních žoldnéřů a členů PMC (soukromé vojenské armády) na území Sýrie, včetně útoků na ruskou armádu, donutily Rusko reagovat extrémně tvrdě na takové akce těchto nelegálních ozbrojených skupin. Po objevení velké žoldnéřské základny poblíž tureckých hranic byla tato základna pod silnými útoky ruských vojenských letadel zcela zničena. Jak se ukázalo, nacházeli se tam v hojném počtu teroristé ze skupiny Hayat Tahrir al-Sham.

Jak zjistila tisková agentura Avia.pro, ruská vojenská letadla zcela zničila 111. armádní základnu Sheikh Suleiman, která byla zpočátku pod kontrolou ozbrojenců a následně žoldáků, tureckých i západních, čímž teroristy připravila o jednu z jejich stálých základen. V důsledku série ničivých úderů byly zlikvidovány desítky teroristů, sklad zbraní, vojenské vybavení a vedení teroristické skupiny Hayat Tahrir al-Sham.

Na prezentovaných video snímcích můžete vidět okamžik zničení základny zahraničních PMC v Sýrii. Soudě podle předložených materiálů byla operace ruských leteckých sil pečlivě naplánována. Likvidace základny a na ní umístěných nelegálních ozbrojených uskupení zároveň výrazně změnila rovnováhu sil v tomto regionu a připravila Turecko a Západ o možnost přijmout v tomto směru jakákoli opatření proti Syrské arabské armádě.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Joe Biden

Biden je proti Kremlu bezradný

Putin

Putin podepsal zákon zakazující lov velryb, delfínů a sviňuch