in

Rusko zvažuje zavedení doživotních trestů pro pedofily

Ruští zákonodárci předložili návrh zákona, který by zpřísnil zákony týkající se sexuálních deliktů vůči nezletilým. Recidivistům nyní hrozí doživotí za mřížemi.

Legislativa, která navrhuje zvýšit trestní odpovědnost odsouzených za pedofilii, byla v úterý v prvním čtení přijata ruskou Státní dumou. Zavádí přísnější tresty, včetně doživotních trestů pro recidivisty, kteří byli dříve odsouzeni za pohlavní zneužívání nezletilých.

Prezident Dumy Vjačeslav Volodin ocenil pokrok v návrhu zákona a tvrdil, že doživotní vězení je jediný správný způsob, jak jednat s těmi, kteří zneužívají nezletilé.

„Doživotní vězení je spravedlivým opatřením k izolaci degenerátu. Nelze je nazvat lidmi, přestože jsou v lidské podobě. Doufáme, že toto opatření ochrání děti, rodiny a společnost jako celek před těmi, kteří způsobují nenapravitelné škody, “uvedl Volodin v příspěvku na Telegramu.

Podle současných ruských zákonů mají recidivisté, kteří se zaměřovali na nezletilé mladší 14 let, nárok na trest odnětí svobody v rozmezí od 15 let za mřížemi až po doživotí za mřížemi. Revidovaná legislativa rozšiřuje odpovědnost na všechny recidivisty, kteří se zaměřovali na nezletilé mladší 18 let.

Doživotní trest je rovněž zaveden pro sériové pedofily shledané vinnými ze znásilnění nebo sexuálního napadení dvou nebo více nezletilých, jakož i pro případy zhoršené jinými závažnými trestnými činy – jako je vražda nebo těžké ublížení na zdraví.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Viktor Orbán plánuje setkání s Putinem na začátku roku

Vývojář mikročipu Covid vysvětluje, proč lidé chtějí pasový očkovací implantát