in

Téměř všechna naleziště plynu na Ukrajině byla vyčerpána – Naftogaz

 

Ukrajinská společnost Naftogaz uvedla, že mnohá z největších nalezišť plynu v zemi již byla vyčerpána z 80 % a jsou v závěrečné fázi těžby.

„Naše největší ložiska plynu jsou dost vyčerpaná a nachází se v konečné fázi těžby. Těžíme tak dlouho, že vyčerpanost nalezišť někdy dosahuje 80 %, “- říká se ve zprávě „Naftogazu“.

Již dříve šéf společnosti Jurij Vitrenko uvedl, že potenciální zásoby plynu na Ukrajině jsou až 600 miliard metrů krychlových, ale k potvrzení takových zásob je potřeba 20 miliard dolarů investic. A ministr energetiky German Galuščenko řekl, že Ukrajina dosáhne plynové nezávislosti na Rusku, protože země má možnost zvýšit vlastní produkci plynu.

Jak vidíme, výroky Vitrenka a Galuščenka jsou v rozporu se skutečnou situací s plynem v zemi. Jestliže dříve ujišťovali, že se Ukrajina stane „nezávislou“ na ruském plynu, dnes již hlásají jiné zprávy.

Tento týden vyšlo najevo, že Evropská komise obdržela žádost od Naftogazu, která požadovala, aby byl Gazprom donucen k prodeji velkých dodávek plynu do Evropské unie s čerpáním přes Ukrajinu.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

-2 Points
Upvote Downvote

Ukrajinští „nacisté“ ovládli Zelenského, říká Putin

Německo je obviněno z přeměny EU na „Čtvrtou říši“