in

Trump reaguje na jednání prezidenta Putina a Joea Bidena

Donald Trump řekl, že ruský prezident Vladimir Putin si „nic nedělá“ z administrativy Joea Bidena a kritizuje svého nástupce poté, co měl Biden online schůzku s ruským vůdcem.

„Vladimir Putin se dívá na naši ubohou kapitulaci v Afghánistánu, zanechávající za sebou mrtvé vojáky, americké občany a 85 miliard dolarů ve vojenském vybavení. Pak se podívá na Bidena. A nedělá si žádné starosti! „ uvedl bývalý americký prezident Donald Trump v prohlášení, několik hodin poté, co se prezidenti Joe Biden a Vladimir Putin virtuálně setkali, aby prodiskutovali různé otázky.

Když se Trumpa zeptali na rozhovory Bidena s Putinem, tak znevážil současného prezidenta a řekl, že jeho setkání s Putinem bylo jako kdyby „New England Patriots hrali fotbal s vašim středoškolským týmem“. Dále se chlubil, že i když s ruským vůdcem a dalšími zahraničními hlavami států vycházel dobře, byl „na všechny tvrdý“.

Biden se mimo jiné v rozhovoru s ruským prezidentem zaměřil na Ukrajinu a na „vojenské aktivity“ Ruska na vlastní hranici s touto zemí. Putin tlačil na prezidenta USA, aby nerozšiřoval NATO, což je pro Moskvu dlouhodobé znepokojení stejně jako rozmístění amerických zbraní na Ukrajině a v dalších „přilehlých zemích“ sousedících s Ruskem.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Argentina a Rusko posilují spolupráci v ekonomických sektorech

Biden oznámil schůzku mezi Ruskem a NATO