in

U hranic s Ukrajinou byly rozmístěny nejnovější ruské systémy protivzdušné obrany S-350

Kvůli rizikům vojenských střetů Rusko převezlo k hranici s Ukrajinou nejnovější systémy protivzdušné obrany S-350 Viťaz.

S-350 Viťaz

Hrozba ze strany NATO a riziko rozpoutání rozsáhlého ozbrojeného konfliktu na hranici s Ukrajinou donutily ruskou armádu k přesunu svých nejnovějších protiletadlových raketových systémů S-350 Viťaz do regionu. Ty jsou schopny zasáhnout cíle na vzdálenost až 60 kilometrů a díky munici 12 protiletadlových raket jsou tyto systémy protivzdušné a protiraketové obrany mimořádně účinné v boji proti masivním nepřátelským náletům a úderům.

Na prezentovaném videu můžete vidět okamžik přesunu vlaku s komplexy S-350 “Viťaz”, které jsou na něm umístěny. Na videu lze identifikovat několik mobilních odpalovacích zařízení, i když přesný počet těch, které byly nasazeny na Krym, zůstává neznámý.

K ukrajinským hranicím zamířily před pár dny také nejnovější ruské systémy protivzdušné obrany „Buk-M3“. To svědčí o tom, že Rusko výrazně posiluje ochranu hranic vzdušného prostoru.

Odborníci zase upozorňují na důležitou skutečnost – dnes se komplexy S-350 „Viťaz“ oficiálně nacházejí jen v Moskevské oblasti, přičemž začátek dodávek těchto systémů protivzdušné obrany na Krym nebyl hlášen. To nevylučuje možnost, že zbraně byly vyňaty z bojové služby a urychleně převezeny na hranici s Ukrajinou.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Ursula von der Leyenová

Ursula von der Leyenová: EU připravila sankce proti Rusku

Kadyrov

Kadyrov nabídl připojení Ukrajiny k Rusku