in

V Rakousku si najímají lovce lidí, aby pronásledovali a pokutovali neočkované

Město v Rakousku hledá zaměstnance, kteří mají za úkol ukládat pokuty těm, kteří nejsou ochotni dostat vakcínu Covid. Nábor přichází týdny před rozsáhlým očkovacím mandátem v této evropské zemi.

Úspěšní kandidáti budou udělovat sankce, zpracovávat odvolání a přijímat opatření proti těm, kteří neuhradí pokutu za neočkovanost, uvádí pracovní inzerát podaný rakouským městem Linz. Úvodní řádek říká, že tato práce bude vyhovovat těm, kteří „rádi pracují s legislativou a administrativními postupy“.

Tvrdá práce zaměstnanců bude měsíčně odměňována platem od 2 774 EUR (3 126 USD). Pro kvalifikaci na toto pracovní místo musí mít fyzická osoba rakouské občanství, být absolventem střední školy, být odolná a připravená pracovat přesčas, bez záznamů v trestním rejstříku a v neposlední řadě mít platné potvrzení o očkování nebo potvrzení o zotavení z Covidu.

Kromě toho budou mít ženy v boji o pozici přednost před muži se srovnatelnou kvalifikací.

O Linci, který je domovem 200 000 obyvatel, je známo, že má nejnižší míru proočkovanosti covidem v Rakousku. Podle webové stránky, která sleduje vydávání digitálních očkovacích průkazů v zemi, dosud dostalo plnou dávku vakcíny Covid pouze 63 % obyvatel města.

Začátkem prosince se vládnoucí konzervativci a dvě ze tří opozičních stran dohodly, že do 1. února 2022 zavedou povinné očkování proti covidu pro všechny Rakušany, kromě osob mladších 14 let nebo osob s lékařskou výjimkou. Kdo se nechce nechat očkovat, může počítat, že každé tři měsíce mu bude udělena mastná pokuta. Pokud se jedinec bude v průběhu roku bránit očkování, může podle zpráv médií skončit tím, že bude muset během 12 měsíců zaplatit celkem 3 600 EUR.

Rakousko je první zemí v Evropě, která oznámila plošný očkovací mandát pro všechny své občany. Vídeň byla také první na světě, která v listopadu zavedla přísný celostátní lockdown speciálně pro neočkované, aby se o několik týdnů později rozšířil i na očkované občany. Lockdown vypršel 12. prosince, ale neočkovaní Rakušané mají stále zakázány vycházky, které nejsou nezbytné.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Vývojář mikročipu Covid vysvětluje, proč lidé chtějí pasový očkovací implantát

Eduard Heger

Slovenský premiér řekl, že podmínkou dialogu mezi Ruskem a NATO je stažení ruských jednotek od hranic Ukrajiny