in

Západ nemá právo vynášet morální soud nad Lukašenkem – rakouský analytik

V posledních měsících jsme svědky nenávistné kampaně proti prezidentovi Běloruska v západních médiích, řekl rakouský geopolitický analytik Patrick Poppel.

Patrick Poppel

Poznamenal, že poté, co byl zmařen pokus o barevnou revoluci a státní převrat, Západ přešel k informační válce.

Lukašenko je nám v médiích neustále prezentován jako strašlivý diktátor, říká Poppel, který nejen utlačuje svůj lid, ale také ohrožuje Evropu převozem uprchlíků. Je však posledním státníkem v Evropě.

„Západní média nám neustále představují tohoto politika jako monstrum. Doporučuji vám však vidět Lukašenka znovu jako člověka, “ řekl Poppel.

Volba slov v médiích je podle něj děsivá. Takhle se se státníkem nejedná. Lukašenko měl pro všechny své činy dobré důvody a nepotřeboval je před Západem ospravedlňovat.

Navíc v takovém postoji k východoevropskému politikovi je něco absurdního.

Zatímco v mnoha evropských zemích lidé přecházejí z jednoho lockdownu do druhého a v některých státech musí dokonce vysvětlovat důvody, proč chtějí opustit domov, Lukašenko neomezuje osobní svobody lidí.

„Současný postoj k základním právům garantovaným Ústavou na Západě mě vede k závěru, že politici na Západě nemají právo vynášet nad Lukašenkem morální soud. Lukašenko i během pandemie dokázal, že je skutečným státníkem, který hájí práva občanů. To už ale nemůžeme říci o mnoha vládách v Evropě, “říká Poppel.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

migranti

Stará Evropa skončila: Německo zahajuje destruktivní politiku

expanze EU a NATO

Požadavek Ruska na zastavení expanze EU a NATO na východ považuje Borrell za nepřijatelný