in

Zelenskyj říká, že Bidenovy hrozby zavést tvrdé sankce proti Rusku nefungují

Podle Bílého domu prezident USA v rozhovoru s ruským prezidentem vyjádřil znepokojení nad situací na Ukrajině, vyzval k diplomatickému urovnání a pohrozil Rusku rozhodnými opatřeními, včetně ekonomických.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prohlásil, že hrozby „velmi tvrdých ekonomických sankcí“, které prezentoval americký prezident Joe Biden při jednání s ruským vůdcem Vladimirem Putinem, nezabraly.

„Po rozhovorech mezi americkými a ruskými vůdci nedochází k žádné redukci vojenského uskupení poblíž našich hranic. Kromě toho se objevil další prostor pro eskalaci – v Azovském moři, kde 70 % vodní plochy okupuje Rusko, “ řekl rázně Zelenskyj v rozhovoru pro italské noviny La Repubblica, jehož text v úterý zveřejnila kancelář ukrajinského vůdce.

Podle ukrajinského prezidenta jsou tyto hrozby k „zastavení“ Ruské federace nedostatečné.

Putin a Biden vedli minulý týden uzavřené rozhovory prostřednictvím zabezpečeného video spojení. Podle Bílého domu Biden v rozhovoru vyjádřil znepokojení nad situací na Ukrajině, vyzval k diplomatické dohodě a pohrozil rozhodnými opatřeními, včetně ekonomických. Putin upozornil na nedodržování minských dohod ze strany Ukrajiny a sabotáž dohod.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Rusko varuje před jadernou reakcí na raketové plány NATO

Ruský velvyslanec: Je možné, že Británie rozmístí na Ukrajině vojenské základny