in

Armáda porazila v Alma-Atě radikály – stovky ozbrojenců byly zabity a tisíce zatčeny

Radikální formace v Alma-Atě jsou zcela poraženy – stovky radikálů byly zabity, tisíce byly zatčeny.

Vojenské a bezpečnostní síly dokázaly úspěšně porazit radikální síly v Almaty a plně znovu získat kontrolu nad všemi vládními budovami, které dříve drželi radikálové. Ztráty radikálních demonstrantů se ukázaly být skutečně obrovské – několik stovek ozbrojenců bylo zabito a asi 2,5 tisíce radikálů bylo zatčeno.

Podle ministerstva vnitra Kazachstánu v současné době v Alma-Atě pokračuje čištění městských čtvrtí od radikálů, nicméně iniciativa zcela přešla do rukou vládních sil – vojenská intervence ze strany OSKB nebyla nutná.

Je známo, že většina zničených radikálů se pokusila klást vážný odpor, a to i s použitím zbraní. Ti však byly zničeni v důsledku zpětné palby nebo následně nezávisle souhlasily s odevzdáním svých zbraní.

Situace v Almaty je přitom stále extrémně složitá. Je to dáno především prakticky vyrabovanými arzenály a sklady zbraní a munice, což nevylučuje možnost, že radikálové podniknou nové pokusy o útoky na bezpečnostní složky a armádu.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Díky silám ,že existují ,díky prozřetelnému a moudrému Rusku ,díky jeho prezidentovi jenž chce zajistit mír pro Evropu na několik desetiletí jak sám řekl proto ty jednání v Ženevě.
    To musí politické uskupení země s Bílou chaloupkou skřípat zubama a staří ,,,dobráci “od břehu Temže jakbysmet protože zase padla výhoda ,kterou chtěli mít pro ženevská jednání údajně v počtu max.tří.

  2. Nechal bych je ty radikální hajzli postavit ke zdi a zastřelit i s těmi najatyými žoldaky z ciziny, jako na Ukrajině na majdanu, úmyslně vyprovokovane cizinou, ropa plyn to je ten důvod a obklicit Rusko

Ohodnoťte tento článek

ruské jednotky

Ruské jednotky na hranici s Kazachstánem byly uvedeny do stavu nejvyšší pohotovosti.

Tokajev

Tokajev říká, že Kazachstán má co do činění se zahraničními teroristy