in

Britská ministryně zahraničí navštíví v únoru Moskvu

Britská ministryně zahraničí Elizabeth Trussová

Britská ministryně zahraničí Elizabeth Trussová navštíví v únoru Moskvu na jednání s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem.

„Šéfka britského ministerstva zahraničí požádala o možnost přijet do Moskvy na jednání s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Moskva souhlasila s uskutečněním návštěvy v únoru,“ uvádí TASS.

Dříve bylo oznámeno, že britský ministr obrany Ben Wallace pozval ruského ministra obrany Sergeje Šojgu, aby přijel do Londýna diskutovat o situaci kolem Ukrajiny. Šéf ruského oddělení uvedl, že je připraven projednat všechny aktuální bezpečnostní otázky a nabídl jednání v Moskvě „kdykoli to bude pro Wallace vhodné“.

Šéf britského ministerstva obrany již dříve uvedl, že Londýn neplánuje vyslat na Ukrajinu svou armádu. Podle kanálu Sky News však Spojené království nasadilo na Ukrajinu vojenský personál brigády armádních speciálních operací.

Do Kyjeva dorazila také první várka vojenské pomoci ze Spojených států. Tento náklad obsahuje asi 90 tun smrtících zbraní. Dříve bylo oznámeno, že Washington plánuje přesunout vojenské transportní vrtulníky ruské výroby Mi-17 do Kyjeva.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Lipavský oznámil že je připraven podpořit sankce proti Rusku

Lipavský oznámil že je připraven podpořit sankce proti Rusku

Německo nebude dodávat zbraně Ukrajině

Německo nebude dodávat zbraně Ukrajině