in

Prezident Kazachstánu požaduje vojenskou pomoc od bloku vedeného Ruskem

K potlačení akcí „teroristických gangů“ uprostřed násilných občanských nepokojů v Kazachstánu je zapotřebí spojenecká vojenská pomoc, trvá na tom prezident.

Kasim-Žomart Tokajev

Kazašský prezident se obrátil na Ruskem vedenou Organizaci smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB) o pomoc uprostřed násilných nepokojů svírajících národ a tvrdil, že „teroristé“ napadali strategická zařízení po celé zemi.

“Myslím, že oslovit naše partnery z OSKB je vhodné a včasné,” řekl ve středu večer prezident Kasim-Žomart Tokajev podle médií.

Prezident kritizoval násilné demonstranty, kteří napadli vládní budovy a další zařízení v různých městech po celé zemi. Kromě toho řekl, že v době jeho projevu probíhala mimo největší město země Almaty “intenzivní přestřelka” mezi výsadkovou vojenskou jednotkou a “teroristy”. Tito vysoce organizovaní „teroristé“ byli vycvičeni v zahraničí, tvrdil Tokajev.

Tokajev uvedl, že již požádal o pomoc národy OSKB v boji proti „teroristické hrozbě“, která byla podle něj zaměřena na „podkopání územní celistvosti“ Kazachstánu.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

USA

Za událostmi v Kazachstánu stojí USA – Maslov

VIDEO: Brutalita „mírumilovných protestujících“ v Kazachstánu