in

Putin: V Kazachstánu použili technologie Majdanu

Nepokoje v Kazachstánu probíhaly za použití stejných technologií, jaké byly použity v roce 2014 na ukrajinském Majdanu.

Putin

Oznámil to prezident Ruské federace Vladimir Putin během summitu Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB), uvádí RIA Novosti.

Poznamenal, že v Kazachstánu byly použity dobře organizované a dobře řízené skupiny ozbrojenců, pogromům byla poskytnuta informační podpora. Mezi provokatéry navíc byli vycvičení radikálové.Ti prošli výcvikem v teroristických táborech v zahraničí.

Putin zdůraznil, že situace, které Kazachstán čelí, platí pro všechny země OSKB. Incident byl aktem agrese, ale organizace jej dokázala rychle potlačit a zabránit katastrofě.

Poznamenal také, že nedávné události nebudou posledním pokusem zvenčí podkopat stabilitu v regionu. Putin řekl, že všichni představitelé OSKB spojí své úsilí a nepřipustí destabilizaci a organizování „barevné revoluce“ ve svých státech.

Shrnuto, ruský vůdce řekl, že situace v Kazachstánu se začíná vracet k normálu. V zemi jsou stále mírové jednotky OSKB. Zůstanou tam tak dlouho, jak to bude nutné.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Myslím, že i Kreml zaváhal.
    Musel přece vědět, co se v Kazachstánu děje, musel vědět, že tam jsou neziskovky organizované ze zahraničí, že tam pracuje nechvalně známá USAID.
    Nepoučili se z Kyjeva? Nechali to dojít tak daleko? O oligarších v Kazachstánu a labilitě vedení nemluvě…

Ohodnoťte tento článek

NATO

NI: „Zbytečné“ země NATO by mohly zatáhnout alianci do nových válek

EU

EU se obává, že Rusko začne reagovat na sankce proti němu