in

Ruské řízené střely „Zirkon“ budou rozmístěny v Sýrii

V reakci na četné provokace Spojených států a dalších členských států NATO hodlá Rusko rozmístit své hypersonické řízené střely „Zirkon“ v Sýrii.

řízené střely „Zirkon“

To výrazně posílí schopnosti ruské flotily v regionu a umožní ovládat obrovskou oblast, kterou mohou ruské rakety zasáhnout, představující více než 3 miliony kilometrů čtverečních, a to pouze ze strany jednoho nosiče.

Údaje o pravděpodobném rozmístění hypersonických řízených střel Zircon v Sýrii oznámil bývalý náměstek ministra obrany Ruska generálplukovník Andrej Kartapolov.

„V Sýrii jsou také pobřežní raketové systémy. Tam se mohou objevit lodě vyzbrojené ruskými hypersonickými střelami Zirkon a zcela zablokují celé Středozemní moře,“ řekl Kartapolov.

Tisková agentura „Avia.pro“ již dříve zveřejnila fotografie toho, co se stane s povrchovým cílem, který zasáhne hypersonická raketa „Zirkon“. Přestože šlo o nebojovou loď, odborníci poznamenávají, že v tomto případě bude výsledek pro nepřátelské lodě ještě žalostnější – raketa neprorazí loď skrz naskrz, ale nárazová síla bude taková, že jen kinetická energie bude stačit na převrácení lodi, zatímco detonace hlavice téměř zaručeně zničí jakoukoli válečnou loď.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Jsem rád,že je ve světě ještě mír vzdávám za to hold Rusku s vděčností ,že jeho kondice a politické vedení prozatím dokáže mír udržet ,Děkuji Ti RF.Slava Rassiji,Slava Gerójom za všechno.

Ohodnoťte tento článek

USA

USA jmenovaly pět nejsmrtelnějších ruských zbraní

Sergej Lavrov

Kyjev dostane adekvátní odpověď v případě vojenské provokace na Donbasu – Lavrov