in

Rusko může zvýšit dodávky plynu do Evropy – Novak

Rusko má dostatek zdrojů na navýšení dodávek do evropských zemí, k tomu je však nutné vytvořit transparentní prodejní politiku na evropských trzích, uvedl ruský vicepremiér Alexander Novak.

Rusko

„Umíme dodat, máme obrovské zdroje. Ale jakákoliv výroba je investiční projekt, který nějakou dobu trvá, než se projekt vyplatí a přitáhne investice. Proto by měla existovat jasná marketingová politika. Proto jsme vždy prosazovali, aby dlouhodobé smlouvy byly především systémem energetické bezpečnosti pro spotřebitele, kteří takové nosiče energie využívají,“ řekl Novak na televizním kanálu Rossija-1, uvádí TASS.

Vicepremiér poznamenal, že Rusko loni plně splnilo všechny dlouhodobé smlouvy o dodávkách. Příčinou energetické krize v Evropě byla podle Nováka krátkozraká politika Evropské unie a Evropské komise, která v posledních letech prostě účelově odmítala dlouhodobé smlouvy, aby snížila závislost na Rusku.

„Nesprávné plánování, krátkodobá energetická politika – to je pro evropské politiky bolestí hlavy, kterou se snaží přenést na ostatní,“ uzavřel.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Nizozemsko a Dánsko nevyšlou diplomatické delegace na olympiádu do Pekingu

Moskva

Moskva dala Praze podmínku k normalizaci vztahů