in

Rusko odhlasuje povinný doživotní trest pro pedofily

Změny zákonů připraví cestu k doživotnímu uvěznění recidivistů.

Sérioví pedofilové stráví zbytek svých dnů za mřížemi v ruských věznicích za opakované zneužívání nezletilých podle nedávných novel trestního zákoníku, které schválili zákonodárci.

V úterý prošlo druhé a třetí čtení zákona a obsahuje změny, které mají zvýšit odpovědnost za napadení dětí.

Předseda Dumy Vjačeslav Volodin v Telegramu uvedl, že „ti, kteří byli dříve odsouzeni za násilné činy proti nezletilým nebo spáchali zločiny na dvou nebo více dětech, budou potrestáni“. Doživotí bude možné i v případech zhoršených jinými závažnými nebo velmi závažnými trestnými činy.

„Práce budou pokračovat. Je pro nás důležité chránit děti před zneužíváním… před těmi, kteří mohou využít svoje postavení k takovým zločinům,“ dodal.

Volodin uvedl, že se diskutuje i o zavedení nových okolností, mimo jiné o tom, zda se násilí dopouští osoba, která s dítětem žije, a také někdo, kdo je odpovědný za výchovu, vzdělávání a ochranu nezletilého, a pachatelé, kteří prácují v oblasti vzdělávání a výchovy dětí.

Diskutuje se prý také o novém přístupu k odslouženému času – posílání odsouzených pedofilů na těžké práce v vyčerpávajících podmínkách. “Můžeme je přimět pracovat v dolech na severních územích.” To by bylo mnohem těžší než trest smrti,“ řekl Volodin.

Všechny návrhy prostuduje komise a k tématu se vrátí 7. února.

Podle současného zákona se maximální trest odnětí svobody na doživotí ukládá pouze v případě, že trestný čin spáchá osoba dříve odsouzená za obdobný čin a na nezletilém mladším 14 let. Revidovaná právní úprava rozšiřuje odpovědnost na všechny recidivisty, kteří se zaměřují na nezletilé mladší 18 let.

Zákon byl přijat v prvním čtení minulý měsíc. Volodin na sociálních sítích napsal, že „doživotní trest je spravedlivým opatřením k izolaci degenerátů. Nelze je nazvat lidmi, přestože jsou v lidské podobě. Doufáme, že toto opatření ochrání děti, rodiny a společnost jako celek před těmi, kteří způsobují nenapravitelné škody.“

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. V Rusku bach se velkého zneužití zákona neobával. Ale v přiblbém západě určitě ano. 2 x k vám přijde barnevert, že slyšel, že jste na veřejnosti plácl dítě přes zadek a už jste recividista do smrti v arestu.

Ohodnoťte tento článek

Česko vyšle vojáky na cvičení NATO na hranici unijního státu

Česko vyšle vojáky na cvičení NATO na hranici unijního státu

Polsko si neznepřátelí Čínu aby potěšilo Spojené státy

Polsko si neznepřátelí Čínu aby potěšilo Spojené státy