in

Rusko odpoví pokud Západ odmítne bezpečnostní záruky

Rusko bude muset přijmout opatření, pokud Spojené státy a NATO neposkytnou konstruktivní odpověď na ruské požadované bezpečnostní záruky v přiměřené době, řekl ve středu stálý představitel Ruska při Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), Alexander Lukaševič.

Rusko

„Pokud neobdržíme konstruktivní odpověď na návrhy, které jsme učinili v přiměřené době, a agresivní politika vůči Rusku bude pokračovat, nezbude nám nic jiného, než vyvodit vlastní závěr a přijmout všechna nezbytná opatření k udržení strategické rovnováhy moci a zabránit nepřijatelným hrozbám pro naši národní bezpečnost,“ řekl Lukaševič ve Stálé radě OBSE.

Dodal, že „jakékoli pokusy protahovat proces konstruktivního vyjednávání o bezpečnostních zárukách v rámci dialogu Rusko-USA a Rusko-NATO nebo jej zužovat na nesmyslnou výměnu pozic znovu a znovu, povedou k nevyhnutelnému zhoršování bezpečnostní situace pro všechny země bez výjimky“.

Rusko minulý měsíc předložilo NATO a USA návrhy dohod o bezpečnostních zárukách. Zahrnovaly to, že se NATO nebude rozšiřovat na východ, nebude rozmisťovat rakety krátkého a středního doletu schopné dosáhnout vzájemných hranic a nepřijme Ukrajinu a další bývalé sovětské republiky do bloku.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Ukrajina

Ukrajina pořádala vojenská cvičení u hranic s Krymem

V Kyjevě se konalo shromáždění proti nadaci George Sorose