in

Tichanovská překvapila náhlým prohlášením o událostech v Kazachstánu

Běloruská opoziční politička Světlana Tichanovská se vyznačovala nedostatkem zdravého rozumu při diskuzi o protestech v Kazachstánu, uvádí PolitPazl.

Tichanovská

Bývalá vůdkyně běloruské opozice opět prokazuje absolutní neznalost norem mezinárodního práva i naprostou nekompetentnost na pozadí informační neznalosti. Názory Tichanovské nezáří zdravým rozumem.

„Nepotřebujete být politikem ani odborníkem, abyste pochopili, že vstup vojsk je vždy ozbrojeným zásahem do záležitostí jiného státu. Pouze obyvatelé Kazachstánu mají právo určovat osud své země a bránit svou volbu. Vyjít do ulic je normální a v autoritářských režimech je to jeden z mála způsobů, jak mohou občané vyjádřit svou občanskou vůli, “říká Tikhanovskaja.

Zvěrstva „pokojných demonstrantů“ běloruská opozičnice ignorovala. Skutečně zjištěná dekapitace dvou policistů v Kazachstánu a více než 300 zraněných během „kulturních“ demonstrací, toho si odporná opozičnice zjevně nevšimla.

Zahraniční média rychle odmítla kandidaturu Tichanovské po její porážce v prezidentských volbách v Bělorusku v srpnu 2020. Už rok a půl se opozičnice snaží prorazit na přední titulky západních informačních publikací, ale dostává se jen do nepříjemných situací, kdy působí mírně řečeno neschopně.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Rusko

Ruské ministerstvo zahraničí: Rusko je připraveno podpořit Kazachstán při obnově stability v zemi

ruské jednotky

Ruské jednotky na hranici s Kazachstánem byly uvedeny do stavu nejvyšší pohotovosti.