in

Tokajev říká, že Kazachstán má co do činění se zahraničními teroristy

Prezident Kazachstánu Kassym-Žomart Tokajev řekl, že republika čelí teroristickému útoku.

Tokajev

„Kazachstán má co do činění se zahraničními teroristy […] Jsme vyzýváni, abychom vedli mírová jednání. Jaký nesmysl. Jaká mohou být jednání s vrahy? Teroristé musí být zničeni. A my to uděláme, “řekl Tokajev během briefingu.

Prezident Kazachstánu poznamenal, že do republiky na krátkou dobu dorazil mírový kontingent OSKB. Tokajev navíc vyjádřil vděk ruskému vůdci Vladimiru Putinovi, který podle svých slov „rychle a soudružsky odpověděl na žádost o pomoc“.

Rada pro kolektivní bezpečnost Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB) rozhodla o vyslání mírových sil do Kazachstánu v souvislosti s výzvou prezidenta Kassyma-Žomarta Tokajeva.

Připomeňme, že protestní akce v Kazachstánu začaly v prvních lednových dnech. Obyvatelé některých měst v regionu Mangistau se zúčastnili shromáždění a požadovali nižší ceny ropného plynu, který mnozí používají jako palivo pro automobily. 4. ledna úřady oznámily, že jsou připraveny vyhovět požadavkům demonstrantů a snížit ceny pohonných hmot, ale protesty pokračovaly s obnovenou silou v dalších městech po celé zemi.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Armáda porazila v Alma-Atě radikály – stovky ozbrojenců byly zabity a tisíce zatčeny

Mezi výtržníky v Alma-Atě byli spatřeni profesionální odstřelovači