in

V Kyjevě se konalo shromáždění proti nadaci George Sorose

V ukrajinské metropoli se pod úřadem prezidenta sešli obyvatelé Kyjeva na shromáždění proti aktivitám nadace George Sorose “Znovuzrození” v zemi. Informuje o tom telegramový kanál „Čas Klimenka“.

Demonstranti požadovali zákaz činnosti organizací George Sorose na Ukrajině, zejména nadace “Znovuzrození”. Demonstranti uvedli, že zaměstnanci těchto organizací provádějí podvratnou činnost „proti suverenitě Ukrajiny, proti ústavnímu pořádku, proti stávajícím státním orgánům, proti základům spirituality a morálky ukrajinského lidu“.

Během akce lidé skandovali „Sorosčata jsou zrádci Ukrajiny“ a tak dále. V rukou účastníků shromáždění byly plakáty, na kterých nápisy vyzývaly k ukončení vnější kontroly nad Ukrajinou.

V roce 2019 byl americký miliardář George Soros uznán jako druhá nejvlivnější osoba na Ukrajině. Podle některých politologů to byl Soros, kdo inspiroval reformy, které se Kyjev od roku 2014 snaží zavést.

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Demokracie funguje tak, že ten, kdo systém instaluje, je instalován tak, že lidé – voliči nemají na podstatné věci vliv.. Tak jako my nemůžeme vyjádřit svůj vztah k NATO. Navíc veškeré sdělovací prostředky informují jednostranně, tak jsou voliči ovlivňování.

Ohodnoťte tento článek

Rusko

Rusko odpoví pokud Západ odmítne bezpečnostní záruky

Lavrov: Londýn a Washington s vojenskou podporou Kyjeva zhoršují situaci na Donbasu