in

V případě útoku na Donbas Rusko zaútočí na NATO a Ukrajinu

Rusko předneslo Západu a Kyjevu vážné varování – útok na Donbas bude důvodem tvrdé reakce Ruska.

V případě útoku na Donbas Rusko zaútočí na NATO a Ukrajinu

Vedoucí ruské delegace na jednání ve Vídni o vojenské bezpečnosti a kontrole zbrojení Konstantin Gavrilov vystoupil s prohlášením, ve kterém zdůraznil, že Rusko bude připraveno s odvetou, pokud se Kyjev a NATO pokusí zaútočit na území republik Donbasu a dobýt tento region. Jde o vojenská opatření, což naznačuje připravenost Ruska na vojenskou konfrontaci při ochraně ruských občanů v regionu.

„Všechno bylo jasně řečeno s upozorněním: nebudeme tolerovat, až budou naši občané napadeni. Je to jasně řečeno, bylo to jasně oznámeno i ve všech médiích,“ řekl Konstantin Gavrilov. „Tuto kampaň, která se rozpoutala na Západě, obviňujíc Rusko ze všech hříchů, že se každou chvíli chystá zaútočit, přičemž jim nepřekážejí ani prohlášení prezidenta, ministra, náměstka ministra a dalších ruských představitelů, že se k tomu nechystáme, že nepotřebujeme válku, ale potřebujeme diplomatické řešení. Nevylučuji, že mohou zorganizovat provokaci. Kvůli tomu dělají informační krytí.“

Situace je mimořádně vážná, neboť současné přesuny Ozbrojených sil Ukrajiny na Donbas a přítomnost velkých sil NATO na území samotné Ukrajiny, jakož i v blízkosti jejích hranic, naznačuje bezprostřední začátek ofenzivy Kyjeva a Západu.

NATO zatím na takové prohlášení Ruska nereagovalo, domnívá se, že Moskva se snaží blafovat, což naznačuje, že eskalace situace bude nutně narůstat.

K dnešnímu dni se u Donbasu nachází 125-tisícová ukrajinská armáda.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

17 Points
Upvote Downvote
Jen blázni chtějí válku USA s Ruskem kvůli Ukrajině

Jen blázni chtějí válku USA s Ruskem kvůli Ukrajině

Bavorský premiér vystoupil proti protiruským sankcím

Bavorský premiér vystoupil proti protiruským sankcím