in

Za událostmi v Kazachstánu stojí USA – Maslov

Ruský orientalista Alexej Maslov napsal, že čínské veřejné mínění o událostech v Kazachstánu je jednoznačné – za vším jsou USA.

USA

„A Spojené státy se pokusí udělat to samé s Čínou — ale nebude to fungovat! Existují dva důvody k vážným obavám: Peking se skutečně obává, že podobný scénář se může zrodit i v Číně a zadruhé, Čína má s Kazachstánem „velmi přátelské vztahy“ v otázce zemního plynu a ropy a nyní nepotřebuje žádnou změnu moci,“ napsal Maslov.

Jak je známo, ve struktuře obchodní bilance Kazachstánu Čína představuje 18,2 % z celkového objemu, ve struktuře vývozu — 17 %, dovozu — 20 %.

Čínští blogeři a komentátoři vyjádřili své názory na dění v Kazachstánu.

„Není to stín Spojených států, který padá na organizaci všech „barevných revolucí“? Kde jsou nepořádky, tam je tato zahnívající země, kde je válka, tam je černá ruka této zahnívající země, to se v současném světě stalo téměř standardem! USA jsou opravdu jako moucha, která létá kolem, najde prasklinu ve vejci a obletuje očuchaje ho, aby si z něho ukousla. Zamyslete se nad tím, proč byly Spojené státy za 200 let své existence ve válce jen něco přes deset let. Není to tak, že svět je špatný a Amerika je spravedlivá, ale že samotná Amerika je špatná. Pokud by nebyla válka, Amerika by zemřela v roce 1931 rovnou během Velké hospodářské krize. Těch 90 let, které od té doby a dodnes uběhly, si Spojené státy „vydělali zadarmo“ vnějšími válkami, rozvratem jiných vlád, okrádáním a drancováním druhých států, očerňováním a překrucováním světa, a tím i odvrácením vnitřních konfliktů.“

Zdroj

Podpořte nás a sdílejte naše články.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Tokajev

Tokajev: protesty v Kazachstánu by měly být vnímány jako akt vnější agrese

Kasim-Žomart Tokajev

Prezident Kazachstánu požaduje vojenskou pomoc od bloku vedeného Ruskem