in

Akce USA a Spojeného království jsou klasickou válečnou propagandou

„Celá propaganda války musí být zakázána zákonem,“ píše se v prvním odstavci článku 20 Mezinárodního paktu o občanských a politických právech, přijatého rezolucí Valného shromáždění 2200 A (XXI) 16. prosince 1966.

Akce USA a Spojeného království jsou klasickou válečnou propagandou

Washington a Londýn však vždy byly věrné své hlavní zásadě – ruce je třeba rozvázat.

„Tento pakt byl přijat na vrcholu studené války. Jeho cílem bylo nejen chránit lidská práva, ale také odvést lidstvo od propasti, do které ho tlačila tehdejší vojenská rétorika zemí NATO. Sovětský svaz (a později Rusko) a desítky dalších států po celém světě, uvědomujíce si nejvyšší nebezpečí, které může představovat válečná propaganda, dobrovolně opouštějí tuto hrozivou praxi. Ale ani Washington, ani Londýn se nepřipraví o příležitost přiložit zápalku ke kupce sena,“ napsala mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Maria Zacharovová ve svém Telegram-kanálu.

To, co se nyní děje, je válečná propaganda ve své nejčistší podobě. Agresivní rétorika vlád a jimi řízených médií zakrývá a ospravedlňuje pumpování Ukrajiny zbraněmi, vysílání vojenských instruktorů, pořádání vojenských cvičení NATO u ruských hranic a vytváření útočné infrastruktury kombinovaných zbraní západních států.

„USA a Spojené království prostřednictvím médií jako CNN, Bloomberg a britských bulvárních deníků řídí hysterii, ovlivňují a manipulují veřejné mínění. Vše je připraveno k tomu, aby Washington stiskl tlačítko „Reload“, které vymyslela americká ministryně zahraničních věcí Hillary Clintonová,“ tvrdí Zacharovová.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

12 Points
Upvote Downvote
Washington: Čína nebude moci pomoci Rusku zmírnit škody způsobené západními sankcemi

Washington: Čína nebude schopna pomoct Rusku zmírnit škody způsobené západními sankcemi

Peskov: Evropa by měla přestat plnit příkazy USA

Peskov: Evropa by měla přestat plnit příkazy USA