in

Biden oznámil, že USA jsou připraveny zastavit Nord Stream 2

Biden oznámil, že USA jsou připraveny zastavit Nord Stream 2

Západní země zavedou exportní kontrolu a finanční sankce proti Rusku v případě agrese proti Ukrajině a také zabrání zahájení provozu plynovodu Nord Stream 2. Uvedl to americký prezident Joe Biden při projevu v Bílém domě.

„Pokud Rusko podnikne kroky (proti Ukrajině), sjednotíme celý svět, abychom čelili jeho agresi. Spojené státy a naši spojenci a partneři po celém světě jsou připraveni uvalit přísné sankce na kontrolu vývozu. Vyvineme silný tlak na jejich největší a nejdůležitější finanční instituce a klíčová odvětví. Jsme připraveni tato opatření okamžitě aktivovat, pokud Rusko podnikne kroky (proti Ukrajině),“ dodal americký vůdce.

“A pokud jde o Nord Stream 2, plynovod, který by přiváděl zemní plyn z Ruska do Německa, pokud Rusko podnikne další invazi na Ukrajinu, tak se tak nestane,” řekl majitel Bílého domu.

Biden dodal, že v takovém případě západní země „vytvoří dlouhodobé důsledky, které podkopou ekonomickou a strategickou konkurenceschopnost Ruska“.

Americký vůdce připustil, že případné nové západní sankce proti Ruské federaci by mohly zasáhnout Spojené státy a vést k vyšším cenám pohonných hmot.

“Nebudu předstírat, že to bude bezbolestné.” To může ovlivnit ceny v energetickém sektoru. Takže podnikáme proaktivní kroky, abychom zmírnili tlak na naše energetické trhy a čelili rostoucím cenám tím, že koordinujeme s největšími dodavateli a spotřebiteli energie všechny nástroje, které máme k dispozici, abychom pomohli s cenami benzínu,“ řekl.

„Pokud se Rusko rozhodne pro invazi, pak budeme čelit následkům i doma,“ pokračoval. „Americký lid ale chápe, že ochrana demokracie a svobody něco stojí. Je to věc, která spojuje jak republikány, tak demokraty.“

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

-19 Points
Upvote Downvote
NATO začalo vyhrožovat Rusku za případné uznání LLR a DLR

NATO začalo vyhrožovat Rusku za případné uznání LLR a DLR

Nejste naši nepřátelé - Biden oslovil Rusy

“Nejste naši nepřátelé” – Biden oslovil Rusy