in

NATO začalo vyhrožovat Rusku za případné uznání LLR a DLR

Severoatlantickou alianci už zachvátila panika z toho, že Rusko může uznat Luganskou a Doněckou lidovou republiku. Vyjádřil se tak Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

NATO začalo vyhrožovat Rusku za případné uznání LLR a DLR

Informuje o tom agentura „Interfax“.

Šéf vojenského bloku prohlásil, že pokud Rusko uzná LLR a DLR, údajně by to porušilo mezinárodní právo a dokonce by to zkomplikovalo urovnání konfliktu podle Minských dohod.

„Pokud se tak stane, bude to další hrubé porušení územní celistvosti a suverenity Ukrajiny. Protože není pochyb, že Doněck a Lugansk jsou součástí Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznaných hranic. Proto by takové uznání bylo porušením mezinárodního práva,“ řekl Stoltenberg.

Jak už to bývá, Západ má ve vztahu k Rusku dvojí metr. Když uznal Kosovo, nic neporušil a pokud Ruská federace uzná republiky Donbasu, bude to „katastrofa“. Zároveň je třeba si uvědomit, že Moskva de facto i tak uznává LLR a DLR. Navíc Rusko staví legislativu vlastního státu nad mezinárodní, takže jakákoli vyjádření NATO nemají žádnou váhu.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. NATO vadí, že Ujguři v Číně jsou utlačováni. Ale nevadí, že Turecko obsadilo část Řecka. Nevadí že Turci bombardují Jemenu a Sýrii…Turci utiskují a bombardují největší národ světa, který nemá svou vlast. NATO je křivé.

  2. No já čet článek, ve kterém autor popsal jak nejdříve USA uznaly Černou Horu, a pak rozflákaly Srbsko protože jí(Černé Hoře) poskytly vojenskou pomoc, vše v souladu s mezinárodním právem. Tak co se těm hajzlům teď nelíbí, když Rusko jede přesně podle jejich not.

Ohodnoťte tento článek

38 Points
Upvote Downvote
Senát USA oznámil, že je připraven uvalit sankce proti Rusku

Senát USA oznámil, že je připraven uvalit sankce proti Rusku

Biden oznámil, že USA jsou připraveny zastavit Nord Stream 2

Biden oznámil, že USA jsou připraveny zastavit Nord Stream 2