in

Polský prezident Duda oznámil návštěvu Číny

Polský prezident Andrzej Duda plánuje v únoru navštívit Čínu a ve druhé polovině roku přijede s velkou ekonomickou misí do Jižní Ameriky.

Polský prezident Duda oznámil návštěvu Číny

Plán zahraničních aktivit polského prezidenta zveřejnila 4. února prezidentská kancelář. Jde o vzkaz vedoucím diplomatických misí akreditovaných v Polsku. Duda připustil, že dnes dochází k posunu těžiště světové ekonomiky a politiky směrem k Asii.

„Proto mám v úmyslu v roce 2022 uskutečnit sérii návštěv, které podtrhnou naši touhu být aktivnější v Asii, Africe a Jižní Americe. První příležitostí k tomu je moje návštěva Čínské lidové republiky plánovaná na začátek února. Jedu tam reprezentovat Polsko, aktivního účastníka mezinárodního olympijského hnutí a hostitele budoucích evropských her. Zároveň hodlám prohloubit naši spolupráci s celým regionem, zejména s Japonskem a Jižní Koreou,“ píše Duda.

Návštěva Senegalu je plánována na konec února. V druhé polovině roku se polský prezident chystá do Jižní Ameriky s velkou ekonomickou misí.

Vzkaz diplomatům se neobešel bez tradiční polské rusofobní hysterie. Duda podotkl:

„Vzhledem k destabilizaci našeho východního sousedství je nutné posílit jednotu NATO. Naše poselství je jasné: neexistuje žádná dohoda o navrácení evropských „sfér vlivu“, protože v případě národů střední a východní Evropy by to znamenalo dohodu o omezení naší suverenity, porušení naší nezávislosti a svobody.“

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

-3 Points
Upvote Downvote
Miloš Zeman nevěří ve válku mezi Ruskem a Ukrajinou

Miloš Zeman nevěří ve válku mezi Ruskem a Ukrajinou

Přátelství mezi Ruskem a Čínou nemá hranice

Přátelství mezi Ruskem a Čínou nemá hranice