in

Prezident Venezuely podpořil uznání republik Donbasu Ruskem

Prezident Venezuely podpořil uznání republik Donbasu Ruskem

Venezuelský prezident Nicolás Maduro vyjádřil podporu svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi v souvislosti s uznáním Luhanské a Doněcké lidové republiky.

“Venezuela deklaruje svou plnou podporu prezidentu Vladimiru Putinovi při obraně míru v Rusku, při odvážné obraně jeho lidu a své vlasti,” řekl Maduro.

Vyzývá k nalezení diplomatických způsobů deeskalace na Donbasu a vyzval Západ, aby upustil od globálních manipulativních kampaní proti Rusku a jeho prezidentovi.

„Nenecháme se svést tisíckrát opakovanými lžemi. Víme, že Putin hájí právo na mír a důstojnost svého lidu,“ řekl venezuelský prezident.

Vyjádřil přesvědčení, že Rusko je schopno „vyjít z této bitvy ještě jednotnější“, zatímco Ukrajina je již „prakticky kolonií Spojených států a Evropy“.

„Svět si myslí, že Putin bude sedět a nepodnikne žádné kroky na ochranu svého lidu? Venezuela proto vyjadřuje svou plnou podporu,“ uzavřel Maduro.

Rozhodnutí o uznání nezávislosti DLR a LLR učinil ruský prezident Vladimir Putin 21. února po zasedání ruské bezpečnostní rady. Hlava státu požádala Federální shromáždění o ratifikaci potřebných dokumentů ohledně uznání republik.

Jak informoval portál EADaily, 22. února Státní duma Ruské federace jednomyslně ratifikovala dohody o přátelství a spolupráci s Luhanskou a Doněckou lidovou republikou.

Smlouvy o spolupráci s DLR a LLR se uzavírají na 10 let s možností prodloužení na pětiletá období. Smlouvu lze navíc se vzájemným souhlasem stran měnit nebo doplňovat.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Česká republika předložila nové požadavky Rusko

Česká republika předložila nové požadavky Rusku

Vladimir Putin rozhodl o speciální vojenské operaci na Donbasu