in

Putin vyzval k vyhoštění migrantů ze země za extremismus

Jakékoli trestné činy migrantů související s podněcováním k extremismu by měly být okamžitě potrestány, včetně okamžitého vyhoštění z Ruska, řekl prezident Vladimir Putin. S migrační sférou je podle něj spojen účinný boj proti extremismu, uvádí TASS.

Putin vyzval k vyhoštění migrantů ze země za extremismus

Nárůst trestných činů souvisejících s extremismem je závažným signálem, který vyžaduje komplexní analýzu. V roce 2021 se jejich počet zvýšil o více než čtvrtinu. Je důležité včas vyhodnotit rizika možných extremistických projevů a na základě toho identifikovat účinná preventivní opatření, řekl ruský vůdce.

Jak Putin zdůraznil, měla by být vypracována nejpřísnější opatření proti nelegální migraci a zločineckým skupinám. Mimořádnou pozornost by přitom měli strážci zákona věnovat neutralizaci pokusů extremistů používat internet. Soustava ministerstva vnitra má dnes podle prezidenta dostatek odpovídajících pravomocí.

Hlava státu také dodala, že Rusko vítá každého, kdo přijede do země studovat, pracovat nebo „jen žít“, pokud dodržuje zákony a respektuje naši kulturu a tradice.

Dříve bylo oznámeno, že Dmitrij Medveděv, místopředseda Rady bezpečnosti Ruska, učinil 11. února tvrdá prohlášení k otázce migrační politiky. Vyzval k zamezení vzniku „etnických enkláv“ v zemi, které by se mohly stát semeništěm zločinu, extremistických a teroristických nálad.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

23 Points
Upvote Downvote
Vučić prohlásil, že Srbsko nikdy nevstoupí do NATO

Vučić prohlásil, že Srbsko nikdy nevstoupí do NATO

Do Ruska dorazilo už více než 40 tisíc obyvatel Donbasu

Do Ruska dorazilo už více než 40 tisíc obyvatel Donbasu