in

Rozšíření NATO na východ je formou agrese proti Rusku

Expanze NATO na východ je základem současného vyostření situace kolem Ukrajiny a je formou agrese proti Rusku. Uvedl to v neděli kandidát na prezidenta Francie, lídr hnutí Reconquista (Znovudobytí)  Éric Zemmour, informuje agentura TASS.

Rozšíření NATO na východ je formou agrese proti Rusku

Zemmur to podle agentury uvedl ve vysílání televizní stanice CNews.

„Podle mého názoru bylo prvotní chybou rozšíření NATO na východ. Pro mě je to forma agrese a v Rusku to vidí stejně, “řekl.

Zemmour tak odpověděl na odpovídající otázku moderátora a dodal, že tento proces trvá již 30 let.

Politik slíbil, že v případě vítězství v prezidentských volbách na jaře 2022 nastolí otázku vystoupení Francie z jednotného vojenského velení NATO. Členství v této organizaci podle něj brání Francii v samostatné politice a snižuje její nezávislou váhu na světové scéně. Vyjádřil také své přesvědčení, že „NATO je zastaralá organizace a neměla by již vůbec existovat“.

„Podpořil bych uzavření evropské dohody, podle níž by se Rusko zavázalo respektovat hranice a suverenitu Ukrajiny a NATO by se zavázalo, že nikdy nepřijme Ukrajinu, stejně jako Ukrajina, že nevstoupí do NATO,“ řekl Zemmour.

Zemmour také vyzval k plnému dodržování podmínek minských dohod všemi stranami konfliktu na východní Ukrajině. Politik připomněl, že jednou z příčin konfliktu byla nucená ukrajinizace východu země.

„Rusky mluvícímu obyvatelstvu bylo zakázáno mluvit rusky a po vyostření situace Kyjev vyslal vojáky do Donbasu,“ řekl Zemmur.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

35 Points
Upvote Downvote
Fiala říká, že Rusko ohrožuje Českou republiku akcemi na Ukrajině

Fiala říká, že Rusko ohrožuje Českou republiku akcemi na Ukrajině

O ruské občanství požádal milion obyvatel DLR a LLR

O ruské občanství požádal milion obyvatel DLR a LLR