in

Senát USA oznámil, že je připraven uvalit sankce proti Rusku

Senát USA oznámil, že je připraven uvalit sankce proti Rusku

Vůdce demokratické většiny v Senátu Chuck Schumer, vůdce republikánů Mitch McConnell a předsedové výborů vypracovali rezoluci, v níž deklarují svou plnou podporu sankcím proti Rusku v případě eskalace na Ukrajině.

Televizní stanice NBC již dříve uvedla, že američtí senátoři připustili, že je nepravděpodobné, že by byli schopni schválit návrh zákona o sankcích proti Ruské federaci před údajným „útokem“ na Ukrajinu, a začali připravovat nezávaznou rezoluci, která by Moskvu varovala před vážnými důsledky v událost útoku. Moskva naopak opakovaně odmítla prohlášení o údajné přípravě plánů z její strany na eskalaci situace kolem Ukrajiny.

„Pokud bude ruský prezident Vladimir Putin nadále eskalovat své neúnavné zasahování do ukrajinské suverenity, Rusko bude muset zaplatit vysokou cenu. Jsme připraveni plně podpořit okamžité uvalení tvrdých, přísných a účinných sankcí proti Rusku, stejně jako přísná omezení a kontroly vývozu do Ruska, a vyzveme naše spojence a partnery v Evropě a po celém světě, aby se k nám připojili,“ stojí v prohlášení.

Představitelé Senátu se zavazují nadále podporovat ekonomickou, humanitární a bezpečnostní pomoc ukrajinskému lidu. Kromě toho vyzývají administrativu prezidenta USA Joea Bidena a americké spojence, aby „rychle jednali a zajistili, že Kyjev má vše, co potřebuje k obraně“.

Prohlášení podepsali také koordinátor většinové republikánské frakce v Senátu John Thune, spolupředsedové výboru pro ozbrojené síly Jack Reed a Jim Inhofe, šéf zahraničního výboru Senátu demokrat Robert Menendez, senátor Jim Rish a další.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

Zacharovová: USA se snaží obsadit pozici Ruska na evropském energetickém trhu

Zacharovová: USA se snaží obsadit pozici Ruska na evropském energetickém trhu

NATO začalo vyhrožovat Rusku za případné uznání LLR a DLR

NATO začalo vyhrožovat Rusku za případné uznání LLR a DLR