in

Soros označil Si Ťin-pchinga za „největší hrozbu“

Americký miliardář George Soros označil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga za „největší hrozbu, které dnešní společnost čelí“.

George Soros označil Si Ťin-pchinga za „největší hrozbu“

V pondělí 31. ledna to řekl na otevření panelu „Hooverova institutu“.

Si Ťin-pching podle něj vládne zastrašováním a nikdo se mu neodváží říct to, co nechce slyšet.

Soros poznamenal, že Čína čelí hospodářské krizi zaměřené na trh s nemovitostmi, který byl hlavním motorem růstu od nástupu Si Ťin-pchinga k moci v roce 2013.

Miliardář řekl, že v září 2021 bylo mnohem více prodávajících než kupujících a ceny nemovitostí začaly klesat. Soros naznačil, že se uvidí, jak se úřady vyrovnají s krizí.

Americký miliardář upozornil také na vážný demografický problém v Číně. Porodnost v Číně je podle něj mnohem nižší, než ukazují zveřejněná čísla. Odborníci odhadují, že skutečná populace je asi 130 milionů pod oficiálním číslem 1,4 miliardy lidí. Soros věří, že by to mohlo prohloubit realitní krizi, vést k nedostatku pracovní síly, fiskální zátěži a zpomalení.

Si Ťin-pching navíc čelil vážným problémům s vakcínami, tvrdí Soros. Tyto léky byly vyvinuty pro boj proti wuhanské variantě koronaviru, ale svět už bojuje s jinými variantami, nejprve s kmenem „delta“ a nyní s „omikronem“, poznamenal miliardář. Soros naznačuje, že Si Ťin-pching nepřizná problém, dokud nebude znovu zvolen na třetí funkční období.

Jelikož zimní olympijské hry jsou prestižním projektem Si Ťin-pchinga, administrativa dělá vše pro to, aby byl úspěšný. Sportovci jsou izolováni od místního obyvatelstva, ale Soros se domnívá, že po události je nepravděpodobné, že by celoměstské lockdowny proti „omikronu“ pomohly.

Soros vyjádřil naději, že Si Ťin-pchinga by mohl nahradit někdo méně represivní. Tím by se podle něj odstranila největší hrozba, které dnes společnost čelí.

V roce 2019 Soros označil Si Ťin-pchinga za nejnebezpečnějšího odpůrce „otevřených společností“. Čína je podle něj nejbohatším, nejmocnějším a technologicky nejvyspělejším autoritativním režimem na světě. Proto lze vůdce ČLR nazvat nebezpečným odpůrcem „otevřených společností“, jelikož má nástroje kontroly k získání výhod.

Zdroj

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

-14 Points
Upvote Downvote
Putin: Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě

Putin: Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě

Rusko nám hodně pomohlo: Viktor Orbán poděkoval Putinovi

“Rusko nám hodně pomohlo!”: Viktor Orbán poděkoval Putinovi