in

Trump chválí ruského prezidenta Putina

Bývalý americký prezident kritizoval Bidenovo řešení ukrajinské krize a označil ruský krok na Donbasu za „geniální“

Bývalý prezident Donald Trump ocenil ruského prezidenta Vladimira Putina za jeho strategii na východní Ukrajině s argumentem, že ruský vůdce předčil Joea Bidena tím, že prohlásil odštěpenecké republiky Doněck (DLR) a Luhansk (LLR) za suverénní státy.

Trump chválí ruského prezidenta Putina

“Včera jsem šel dovnitř a byla tam televizní obrazovka a řekl jsem: “To je skvělé,” řekl Trump v úterý v rozhovoru pro rozhlasového moderátora Bucka Sextona. “Putin prohlašuje velkou část Ukrajiny – Ukrajiny – Putin prohlašuje, že je nezávislá.” A sarkasticky dodal: “Ach, to je úžasné.”

Trump narážel na Putinovo pondělní oznámení, že Rusko okamžitě uzná suverenitu DLR a LLR, které vyhlásily nezávislost po svržení ukrajinských vůdců podporovaných Spojenými státy v roce 2014. Ruský prezident toto rozhodnutí následoval tím, že v úterý získal souhlas parlamentu poslat ruské síly do Donbasu jako mírové jednotky pro DLR a LPR. Později však upřesnil, že povolení neznamená, že by do republik byly okamžitě rozmístěny ruské jednotky.

Bývalý vrchní velitel USA řekl, že k takovému obratu událostí by nikdy nedošlo, kdyby byl stále ve funkci, obvinil svého předchůdce z neschopnosti a označil ruský krok na Donbasu, včetně potenciální mírové mise Moskvy, za „inteligentní“.

“To je nejsilnější mírová síla, kterou bychom mohli použít na naší jižní hranici,” vtipkoval Trump. “To je nejsilnější mírová jednotka, jakou jsem kdy viděl.” Bylo tam víc armádních tanků, než jsem kdy viděl. Dobře udrží mír.

Biden v úterý oznámil ekonomické sankce proti Moskvě a rozmístění amerických sil v oblasti Baltského moře v reakci na to, co nazval „začátek ruské invaze na Ukrajinu“. Trump argumentoval tím, že Rusko v podstatě zabírá území bez vážných následků, což je podle něj proto, že Putin je „chytrý chlap“.

“Je tady chlap, který je velmi chytrý, znám ho velmi dobře…” řekl Trump. “Tady je chlap, který říká: Víte, vyhlásím velkou část Ukrajiny za nezávislou.” Použil slovo „nezávislý“. “A my tam půjdeme a pomůžeme udržet mír.”

Na otázku Sextona, jak se americká strategie na Ukrajině vymkla z kurzu, Trump odpověděl: „Co se pokazilo, byly zmanipulované volby, a co se pokazilo, je kandidát, který by tam neměl být, člověk, který nemá ponětí o tom, co dělá.“

Zdroj

 

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento článek

16 Points
Upvote Downvote
Pozice amerických žoldáků byly zničeny severozápadně od Doněcka

Pozice amerických žoldáků byly zničeny severozápadně od Doněcka

Česká republika předložila nové požadavky Rusko

Česká republika předložila nové požadavky Rusku